“Μικρό Χειμωνιάτικο ταξίδι”

Αγαπητοί φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και φίλοι της καλής μουσικής!

 Μετά το εντυπωσιακά επιτυχημένο 1ο φεστιβάλ Αφήγησης παραμυθιού Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας επιστρέφει στις μουσικές του περιπλανήσεις με ένα “Μικρό Χειμωνιάτικο Ταξίδι” όπου το φεστιβάλ  “Μουσικές του Κόσμου” συναντά το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και το Φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας”.

Τέσσερις συναυλίες, τρία masterclass και ένα σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής από τις 15 έως και τις 18 Φεβρουαρίου θα προσφέρουν στο φιλόμουσο κοινό της πόλης ένα αξέχαστο τετραήμερο!

  •  Αρχή το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου  με ένα “ρεσιτάλ κιθάρας” του Δημήτρη Κοτρωνάκη  στο Studio  του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στις 21:00 σε συνεργασία με το 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.(Γενική είσοδος 5 ευρώ)
  • Στην συνέχεια την  Κυριακή 16 Φεβρουαρίου πάλι στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας , στις 20:00, “Η ζωή και η αγάπη μιας γυναίκας” θα μας οδηγήσουν από την ερωτική αναγέννηση στον εκλεκτικισμό του 20ου αιώνα με την σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και τον πιανίστα Γιάννη Αερινιώτη.(Γενική είσοδος 5 ευρώ)
  • Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και πάλι στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας , στις 20:00,θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τρεις σημαντικούς μουσικούς σε μια βράδια έκπληξη με τον Γιάννο Μαργαζιώτη στο βιολί, την Ai Motohashi στο πιάνο και τον Κόντρα Τενόρο Νίκο Σπανάτη. (Γενική είσοδος 5 ευρώ)
  •  Τέλος την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στις 19:00 στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας επιλεγμένοι μαθητές από το Young Talents School του Μουσικού σχολείου του Amsterdam θα συναντηθούν μουσικά με τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. (Ελεύθερη είσοδος)

Ταυτόχρονα την  Κυριακή 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ένα masterclass κιθάρας του Δημήτρη Κοτρωνάκη, ένα σεμινάριο Μουσικοκινητικής με τον Βασίλη Αναγνώστου και θα ξεκινήσει το 3ήμερο masterclass βιολιού και πιάνου με τους Γιάννο Μαργαζιώτη και Αλεξία Μουζά αντίστοιχα…

Ο κύκλος “Μουσικές του Κόσμου” διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για 5η συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει να “αγκαλιάσει” όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την Παράδοση στην Τζαζ και από τον Κλασικισμό στην σύγχρονη δημιουργία.

Ο  κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική.

Ο λόγος υπήρξε η αφορμή για την μουσική από την αρχαιότητα ως και σήμερα. Η μουσική γεννήθηκε από τον λόγο και συμπορεύτηκε κατά την διάρκεια όλων των εποχών άλλοτε συνοδευτικά, άλλοτε αντιστικτικά και ενίοτε εναντιωματικά χρωματίζοντας τις κρυφές έννοιες, εικόνες και στιγμές που αποτυπώνει ο λόγος. Η μουσική έφτιαξε τον χώρο, τον χρόνο και το περιβάλλον που απογείωσε τον λόγο δημιουργώντας μια νέα διάσταση…

“Μέσα στη μουσική υπάρχει χώρος να κοιμηθεί ο άνεμος.”
γράφει ο Γιώργος Σαραντάρης στο ποίημά του “Μέσα στη μουσική”

Και εμείς σας προσκαλούμε να πορευθείτε μαζί μας!

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.