‘’σΤης ελιάς το δάκρυ’’

Ένα ακόμα παραμύθι έφτασε στο τέλος του!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το  φεστιβάλ Αφήγησης  Παραμυθιού Καλαμάτας ‘’σΤης ελιάς το δάκρυ’’ ολοκληρώθηκε. Παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες του covid-19 οι δημιουργοί του βρήκαν τον τρόπο για να ευχαριστήσουν το φιλοθέαμον κοινό από τις 6 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Με τη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλά ‘’κλικ’’ από την Ελλάδα και όχι μόνο. Έτσι λοιπόν, οι χρήστες με ενθουσιασμό επισκέφτηκαν την πλατφόρμα του Vimeo, (όπου έχουν αναρτηθεί οι δράσεις του Φεστιβάλ)

πάνω από 2.000 φορές, που σημαίνει πως πάνω από 5.000 άνθρωποι από όλον τον κόσμο παρακολούθησαν τις δράσεις του φεστιβάλ, μέσω του Vimeo, ενώ πάνω από 300 άτομα παρακολούθησαν την ζωντανή διαδικτυακή αφήγηση της Σάσας Βούλγαρη.

Εκτός από την Ελλάδα, υπήρξαν επισκέψεις από:

τις Η.Π.Α. ,τη Γαλλία, τη Δανία, την Πολωνία, την Κύπρο, τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Αργεντινή, το Λουξεμβούργο, τον Καναδά και την Αυστρία!

Οι δημιουργοί του φεστιβάλ με χαρά και ενθουσιασμό κλείνουν το φετινό κύκλο με συγκίνηση,  καθώς η επιθυμία που διακρίνουν στο κοινό, να γυρίσει το βλέμμα και τη σκέψη πίσω στις ρίζες του, ψάχνοντας την “αρχή”, τον πλούτο της παράδοσής και του λόγου ως έθνος, ως λαός και φυσικά ως ελεύθεροι άνθρωποι.

Και  ιδιαίτερα φέτος, 200 χρόνια μετά την Ελληνική επανάσταση.