Φίλοι του παραμυθιού!!!!

Ακούσατε, Ακούσατε!
Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι
ατρόμητοι μικροί αλλά…και μεγάλοι!

Το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «σΤης Ελιάς το Δάκρυ» ετοιμάζεται και σύντομα θα είναι κοντά σας!!!

Αρχή του παραμυθιού και καλησπέρα της αφεντιάς σας!

Από την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου θα σας γεμίσουμε ψέμματα, θα πούμε όμως κι αλήθειες! Ετοιμαστείτε καθώς φέτος το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει μια χούφτα παραμυθάδες που κουβαλάνε στο δισάκι τους παραμύθια για όλους!

Αρχή όμως, κάνουμε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου,στις 19:00, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Σας προσκαλούμε σε μια ανοιχτή παρουσίαση του Φεστιβάλ καθώς και σε ένα ταξίδι μνήμης με αφηγηματικές στιγμές προηγούμενων Φεστιβάλ. Είσοδος ελεύθερη

Την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το Φεστιβάλ ξεκινά  με μια αφήγηση για ενήλικο κοινό και εφήβους από 11 χρονών και πάνω με τίτλο “Κι αν έχει η αγάπη βάσανα, έχει και νοστιμάδα”. Με την Νάγια Οικονομοπούλου και την μουσική συντροφιά της Μαρίας Γεωργοπούλου.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, η συγγραφέας και ερευνήτρια του λαϊκού παραμυθιού, Εμμανουέλα Κατρινάκη, θα παραδώσει μια διάλεξη με τίτλο “…και δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει…”. Μια εξερεύνηση στον κόσμο των λαϊκών παραμυθιών που αφορά όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλώ επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6985898280 για να κρατήσετε θέση! Είσοδος ελεύθερη.

Το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, οπλιστείτε με θάρρος.

“Μια δράκα δράκοι” θα ξεπηδήσουν από τις ιστορίες που θα μοιραστούν μαζί μας η Νάγια Οικονομοπούλου και η Μαρία Γεωργοπούλου. Προσοχή μεγάλη γιατί η αφήγηση αφορά μόνο ατρόμητους μεγάλους και παιδιά από 6 χρονών και πάνω.

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Την ίδια μέρα,το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 21:00, πάλι στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, τρεις πολυταξιδεμένες “Παραμυθοκόρες”. Η Βασιλεία Βαξεβάνη, η Αντωνία Βέλλιου και η Ιφιγένεια Κακριδώνη θα μοιραστούν μαζί μας μια ιστορία έρωτα, απώλειας και αγάπης κεντημένη από τρεις φωνές και στολισμένη με παραδοσιακά τραγούδια.

Μια ιστορία κατάλληλη για ενήλικες αλλά και έφηβους από 15 χρονών και πάνω!                                                                      Γενική είσοδος 5 ευρώ.

και τέλος την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι και πάλι στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, οι “Παραμυθοκόρες” θα “κλείσουν” το φεστιβάλ με μια μεγάλη περιπέτεια! Θα μας ταξιδέψουν σε σκοτεινές λίμνες με τρομερούς δράκους, υγρές σπηλιές με τρομερά τέρατα και άγρια δάση με κακούς λύκους!!! Αλλά μικροί μας φίλοι μη φοβηθείτε!!! Γιατί υπάρχουν κάποιοι που τολμούν και δεν φοβούνται να τα βάλουν μαζί τους! Μια ιστορία κατάλληλη μόνο για τολμηρούς μεγάλους και μικρούς από 4 χρονών και πάνω!                                                                                                                    Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, την Μαρία Παναγιωτοπούλου που με τις λαϊκές της δημιουργίες αγκαλιάζει την φωλιά των παραμυθιών και συντροφεύει τους παραμυθάδες και τις ιστορίες τους

καθώς και τους ευγενικούς χορηγούς μας:

Το Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης παιδιών “Παράθυρο στον Ήλιο”

Το Κέντρο εκπαίδευσης “Brainobrain” Καλαμάτας

Τον Χώρο δημιουργίας και έκφρασης “Φτου και Βγαίνω” και

τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

σας περιμένουμε με ανυπομονησία!!!!


Στάθης Γυφτάκης

Συνθέτης-πιανίστας

Καλλιτεχνικός διευθυντής

Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας &

Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Ιδρυτικό μέλος Φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας”

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας
Βιλεαρδουίνου 1
Καλαμάτα-24100
Τηλ. 27210 21881