Εκδηλώσεις Μαρτίου

Αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας,
καθώς οι αποκριές σιγά σιγά κορυφώνονται και οι χαρταετοί της Καθαροδευτέρας θα μεταφέρουν τις ευχές μας στους ουρανούς εμείς επιστρέφουμε στις δράσεις μας με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για τον Μάρτιο μήνα, τον πρώτο μήνα της Άνοιξης!

Ξεκινάμε το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου της Καλαμάτας (Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος) για να απολαύσουμε μια ιδιαίτερη μουσική συνύπαρξη καθώς η πιανίστα και καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Μαρία Παπαπετροπούλου θα συνεργαστεί με τον σημαντικό Γάλλο Jazz ντράμερ Antoine Banville. Έργα Ελλήνων και Γάλλων συνθετών που έχουν συντεθεί για πιάνο σόλο θα συνομιλήσουν με τον αυτοσχεδιασμό του Antoine Banville γεννώντας κάτι εντελώς νέο και πρωτότυπο. Θα ακουστούν έργα Γιώργου Κουρουπού, Μηνά Αλεξιάδη, Στάθη Γυφτάκη, Claude Debussy, Deodat de Severac και Olivier Messiaen.

Συνέχεια την Τετάρτη 08 Μαρτίου, στις 20:30, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όπου η γυναικεία χορωδία «Μελίφωνο» θα γιορτάσει τα 10 χρόνια παρουσίας της στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας. Δέκα χρόνια με πλούσιο έργο, βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας, Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, Φεστιβάλ Sonnenlink, Αγγλικανική Εκκλησία στην Αθήνα, Βιέννη κ.α.). H συναυλία θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας και θα έχει αφενός καθαρά συμβολικό χαρακτήρα αλλά ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και με σκοπό την συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση της χορωδίας που θα συμμετάσχει σε ένα Διεθνές Φεστιβάλ & Διαγωνισμό της Interkultur στην Lucca της Ιταλίας στα μέσα Μαΐου. Την Χορωδία “Μελίφωνο” διδάσκει και διευθύνει η μαέστρος Αθανασία Κυριακίδου.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στις 20:00, θα φιλοξενήσουμε μια βραδιά Μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο με  έργα Ελλήνων συνθετών  που εμπνεύστηκαν από την παράδοση. Η Πόπη Μαλαπάνη (πιάνο) και ο Νίκος Μάνδυλας (βιολί) θα παρουσιάσουν έργα Δημήτρη Μητρόπουλου, Νίκου Σκαλκώτα, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Fazil Say. Ο εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συμπράττει με μια αριστούχο απόφοιτο του Δ.Ω.Κ. με εξέχουσα καλλιτεχνική πορεία σε ένα πρόγραμμα που παντρεύει την παράδοση με την λόγια δημιουργία.

Τέλος την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι τα παραμύθια θα επιστρέψουν στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας όπου η Λίλλυ Τριαντάρη και η Χριστίνα Δίμιζα θα ξαναζεστάνουν την αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Κ. με παραμύθια για παιδιά από 5 έως 95 χρονών!

Σας περιμένουμε!

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας
Βιλεαρδουίνου 1
Καλαμάτα-24100

Τηλ. 27210 21881

Facebook: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ