11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Αγαπημένοι φίλοι του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και της μουσικής!

Το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνει την πέμπτη και τελευταία κατά σειρά συναυλία του για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.  Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την  Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 ώρα 20:00 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (οδός Αρτέμιδος 124)

και έχει τίτλο «Guitar Recital» με τον Aniello Desiderio.

Aniello Desiderio θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ κιθάρας της γενιάς του. Η παρουσία του Ιταλού σολίστ αποτελεί τιμή για το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται δεκαοκτώ Ά Βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και επτά προσωπικοί δίσκοι. Έχει χαρακτηριστεί ως «παιδί θαύμα»«ιδιοφυΐα»«ο Ορφέας της κιθάρας«ο κιθαρίστας του αιώνα»«το φαινόμενο της κιθάρας». Η πρώτη παρουσία του σπουδαίου σολίστ εκτός συνόρων λαμβάνει χώρα το 1989 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και αυτό σηματοδοτεί το ξεκίνημα της λαμπρής καριέρας του. Έκτοτε, έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου καλεσμένος στα σπουδαιότερα Φεστιβάλ μουσικής.Έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ραδιοφώνου του Βερολίνου, την Φιλαρμονική Δωματίου της Βαυαρίας, την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Κωνσταντινούπολης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Κεμπέκ κ.ά.

Στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ θα παρουσιάσει έργα Ισπανών συνθετών υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα, ενώ στο δεύτερο μέρος το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το καταπληκτικό κονσέρτο του Joaquín Rodrigo, Fantasía para un gentilhombre (Φαντασία για έναν ευγενή).

Στο πιάνο συνοδεύει ο σολίστ – καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Λουκάς Γεώργας.

Προπώληση εισιτηρίων από Δευτέρα έως Παρασκευή:

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
11:00-13:00 & 18:00-20:00 .

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας 15:30-21:00

Επίσης, εισιτήρια θα υπάρχουν και την  Κυριακή στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας πριν την παράσταση 18:00-20:00. Το Κόστος του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Δημοτική Κοινοφελή Επιχείρηση “ΦΑΡΙΣ”, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, “ΤΕΡΨΙΣ”. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Αντώνης Κουφουδάκης ενώ την επιμέλεια του  ο Στάθης Γυφτάκης. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Περιλαμβάνει συναυλίεςσεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμούς κιθάρας.

Ενημερωθείτε για τον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΙΘΑΡΑΣ  του 11ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας  στην ιστοσελίδα μας:

www.kalamataguitarfestival.gr

Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας