Μια νέα παράσταση

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, ώρα 20:00, Studio – Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Το 8ο «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» ανοίγει τις πόρτες του και σας υποδέχεται στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

O Αντώνης Κουφουδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας», θα μας κεράσει Aqua e Vihno (κρασί και νερό) σε ένα να ρεσιτάλ κιθάρας που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον κύκλο «ΜΟΥΣΙΚΕΣ του ΚΟΣΜΟΥ».

Το 8ο «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» ξεκινά την φετινή του διαδρομή από το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για πρώτη φορά στην ιστορία του και φιλοξενεί πέρα από τον Αντώνη Κουφουδάκη και έναν νεαρό ταλαντούχο & πολλά υποσχόμενο κιθαρίστα τον Λουκά Αθηναίο – Αθηνάδη, που διακρίθηκε στον διαγωνισμό της μεγάλης κατηγορίας του 7ου «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας», δίνοντας έτσι βήμα σε κιθαριστές που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους.

Το «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμό κιθάρας στο όνομα του μεγάλου σολίστ συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας με διεθνή αναγνώριση Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση «ΜΟΥΣΙΚΕΣ του ΚΟΣΜΟΥ»: Κατερίνα Παλαιολόγου.

Το «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» διοργανώνεται και υποστηρίζετε από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, τον Σύλλογο «ΤΕΡΨΙΣ» και την Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» του Δήμου Καλαμάτας.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Αντώνης Κουφουδάκης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.
Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (τάξη Στ. Μπράτου). Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και πτυχιούχος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Ε.Κ.Π.Α. Τον Ιανουάριο του 2006 πήρε το Δίπλωμά του στην κιθάρα με Άριστα (10) παμψηφεί και 1ο Βραβείο από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας (τάξη Γιάννη Πετρίδη). Τον Οκτώβρη του 2015 τελείωσε με Άριστα (9,13) το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην κιθάρα (τάξη Κ.Κοτσιώλη). Επίσης έχει παρακολουθήσει τον κύκλο σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου για την μουσική με καθηγητές τους Θ.Αντωνίου , Μ.Λογιάδη , Γ.Κουρουπό κ.α. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας ως ενεργό μέλος με τους L.Brouwer, A.Desiderio, Z.Dukic, V.Mikulka, R.Dyens, J.Willard, E.Ασημακόπουλο, Λ.Ζώη, Α.Χριστοδήμου και Κ.Κοτσιώλη.
Έχει διακριθεί πολλές φορές στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Κιθάρας που διοργανώνει το ΥΠΕΠΘ με αποκορύφωμα το 2000 όπου απέσπασε το 1ο Βραβείο.
Έχει δώσει ρεσιτάλ αλλά και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Καλαμάτα και σε πολλές άλλες πόλεις σε σημαντικούς χώρους όπως Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Αρχαία Ιθώμη, Κάστρο Καλαμάτας, Ωδείο Athenaeum, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, ΕΡT, Ιόνιος ακαδημία, Τρίτο πρόγραμμα, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Βόλου κ.α.
Τον Αύγουστο του 2015 παρουσίασε στο κάστρο μαζί με την ορχήστρα νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, το Κονσέρτο Αρανχουέθ του J.Rodrigo. Επίσης στα πλαίσια του 19ου Κύκλου Συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους”, προσκεκλημένος του ωδείου Φίλιππος Νάκας, παρουσίασε σε Ά εκτέλεση το έργο του συνθέτη Στ.Γυφτάκη ‘‘Dance for guitar’’ το οποίο γράφτηκε για τον ίδιο.
Έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως ο Στ. Γυφτάκης, ο Μ. Αλεξιάδης, ο Κ. Γρηγορέας , ο Θ. Παναγόπουλος ο Κ. Ηλιάδης, ο Γ. Νούσης, ο Λ. Κανάρης και ο Χρ. Τσιαμούλης.
Από το 2012 διοργανώνει το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας στα πλαίσια του οποίου έχει παρουσιάσει πλήθος εκδηλώσεων. Από το 2015 εκτελεί χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ.
Το 2014 και το 2016 ήταν προσκεκλημένος του Γ.Πετρίδη και της Α.Χριστοδήμου στο Φεστιβάλ Κιθάρας Π.Φαλήρου και το 2015, 2016 και 2017 ήταν προσκεκλημένος του Κ.Κοτσιώλη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου ως καλλιτεχνικός σύμβουλος. Επίσης το 2018 ήταν προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Επίσης, μαζί με το Ν. Παλαιολόγο παρουσιάζουν πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις για κιθάρα και ούτι. Τα δύο αυτά όργανα αποκτούν ρεπερτόριο μουσικής δωματίου με έργα που κατά κύριο λόγο είναι αφιερωμένα στο ντουέτο συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ μουσικής όπως το Χουδέτσι Φέστιβαλ όπου ήταν προσκεκλημένοι του Ross Daly.
Από το 2008 είναι καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Αντώνης Κουφουδάκης e-mail ant_k2004@yahoo.gr

Λουκάς Αθηναίος – Αθηνάδης.
Γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα. Το 2017 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, και συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας από το 2008, στην τάξη κλασσικής κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη. Έχει συμμετάσχει σε όλα τα Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας με μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας Ά Βραβείο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Το 2016 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου, όπου διακρίθηκε με Ά έπαινο, ενώ τις χρονιές 2015 και 2016 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ως ενεργό μέλος με τους: Susana Prieto, Ricardo Jesus Gallen, Montesinos Anabel, Desiderio Aniello, Dukic Zoran, Σωκράτη Μαστροδήμο, Γιώργο Νούση, Αλέξανδρο Μουζουράκη, Μιχαήλ Άγγελο Τουμανίδη, Κώστα Γρηγορέα και Μαίρη Νικολάου. Τέλος, έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες σε σημαντικούς χώρους της πόλης, όπως το Πνευματικό Κέντρο, το Κάστρο της Καλαμάτας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ Καλαμάτας κ.α. είτε παίζοντας σόλο κιθάρας, είτε μουσικής δωματίου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ του Κύκλου «ΜΟΥΣΙΚΕΣ του ΚΟΣΜΟΥ»: ΕΡΤ3 &ΕΡΤ Καλαμάτας